Hi! Put your welcome address here. If you have time, please check my website : http://stuckmuffin.info. See You There!
Disclaimer
Welcome to my blog.Before anything else please follow these rules : No ripping, spamming, and any type of childish acts. Respect is a must.I'm a really secret's girl =)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME
I'm Puteri Fatin Nadhirah . Puteri for short . Usually my friend call me Puteri . I'm unknown of my age . =)

Doing...
Feeling : Good XD
Eating : Like Most
Doing : Breathing
Watching : Television
Listening to : Music

Daily Reads
Cynna | Farah |
Rotten Things
November 2011 | April 2012 | June 2012 |

APA ITU CINTA
dissapointed
Tabahkan lah hati hambamu ini YA ALLAH :(
study smart but not hard :)

APA ITU CINTA
Written at Sunday, 3 June 2012 | back to top

Hai , kawan . Nak share something laa arie nie . Enjoy this ok . For those yg x mgnali apa itu
CINTA




Jenis-Jenis Cinta

1) Cinta Sayang
Bermula dengan jalinan persahabatan yang cenderung kepada ambil berat dan timbul perasaan sayang dalam hubungan yang akrab. Bicara dengan orang yang dia merasa senang atau sukai, atau bertukar-tukar kisah peribadi untuk dikongsi bersama. Hubungan semacam ini yang mengandungi unsur akrab, nafsu berahi dan jalinan yang kuat. Cinta ini ramai tidak sedari, kerana ia lahir secara tiba-tiba.

2) Cinta Buta
Jenis cinta ini dikuasai oleh nafsu berahi. Tiada ikatan keakraban atau jalinan yang akrab. Banyak dipengaruhi oleh dorongan nafsu atau keinginan untuk memiliki secara dasar sahaja. Di lubuk hati masih lagi dalam curiga antara hendak atau tidak. Cinta ini tidak kekal lama kerana hanya pada zahir sahaja dia suka, tetapi batinnya menolak untuk terus bersama.

3) Cinta Simpati
Cinta ini lahir dari perasaan simpati semata-mata tanpa mendalami perasaan pasangan yang dicintainya. Ada juga disebabkan desakan atau tetiba terasa simpati. Cinta ini amat sukar untuk diketahui sejauh mana kekalnya pasangan bercinta. Apa pun elakkan dari cinta ini kerana ianya hanya bersifat sementara.

4) Cinta Paras Rupa
Cinta jenis ini hanya meminati seseorang hanya kerana paras rupa sahaja. Cinta ini hanya pada dasar sahaja tanpa menyelami hati budi secara dalaman. Lahir dan batin tidak akan sama, mungkin cantik diluar tetapi busuk didalam. Maka itu jangan mudah buat andaian secara luaran. Perlu selami hati budi dan nilai sejauh mana keikhlasan cintanya.

5) Cinta Romantik
Jalinan cinta ini adalah gabungan dari sifat akrab dan kasih sayang. Menyintai pasangan sepenuh hati dan tidak didorong oleh nafsu. Cinta ini cenderung dalam penyampaian perbuatan atau perhatian ambil berat. Cinta ini unik kerana gabungan dari perasaan dan perbuatan sebagai tempat untuk luahkan cintanya.

6) Cinta Nafsu
Cinta ini hanya dikawal atau didorong oleh perasaan nafsu berahi. Meminati pasangan lebih kepada tubuh badan berbanding untuk  menikmati cinta perasaannya yang sebenar. Cinta ini tidak lama, selepas dapat apa yang dihajati, pasangan ditinggalkan. Cinta jenis ini amat mudah untuk dikenali, yang pada kebiasaannya lebih ditunjukkan dengan perbuatan sumbang tanpa kerelaan atau kebenaran pasangannya terlebih dahulu.

7) Cinta materialistik
Cinta ini juga dikenali sebagai cinta harta benda. Cinta lebih kepada duit poket atau kedudukan atau taraf individu itu. Tidak ikhlas dan tiada jalinan persahabatan yang akrab. Cinta ini penuh kepuraan atau lakonan hanya sekadar dapat memenuhi keinginan untuk mendapat sesuatu yang dia tidak mampu.

8) Cinta Biasan
Cinta ini dikenali juga sebagai cinta paksaan. Terpaksa minati pasangannya tanpa jalinan keakraban atau perasaan ikhlas untuk menerima pasangan sepenuh hati. Atas desakan atau paksaan, maka mereka teruskan hidup bersama, akibatnya pasangan merana jiwa dan batin. Ada pasangan yang berjaya ubah perasaannya dan ada juga pasangan yang sebaliknya.

9) Cinta Kecundang
Cinta ini ada unsur jalinan tetapi tanpa keakraban dan nafsu berahi, maka terjadilah cinta hampa atau cinta kecundang. Biasanya terjadi pada pasangan yang tidak mahu memahami atau menerima pasangan mereka secara rasional.  Lebih banyak dikuasai oleh sifat tidak puas hati terhadap pasangan yang dikenali.

10) Cinta Sempurna
Cinta ini amat sukar dicari. Terlalu sempurna dalam penerimaan pasangannya. Gabungan perasaan dan fikiran yang rasional, memberikan kesan cinta yang menarik. Insan ini cenderung dalam membelai, menyayangi, menghargai dan menghormati pasangannya. Cinta ini disampaikan dengan perbuatan dan perasaan yang ikhlas.


Cinta atau nafsu itu merupakan suatu keinginan yang bermula dari jiwa, mempunyai tujuan dan tugas yang berbeza. Cinta dalam bentuk kasih sayang antara seorang lelaki dan wanita itu memerlukan bukti. Samada melalui kata-kata mahupun perbuatan. Banyak kita temui orang yang mengaku bahawa dia mencintai seseorang, namun hanya sekadar ungkapan sahaja, tidak terbukti secara nyata dalam bentuk cinta yang sempurna.

Apabila kita sudah jatuh cinta, elakkan diri dikuasai oleh emosi cinta. Cinta boleh menguasai manusia dan setiap perbuatan boleh menjadi luar biasa atau diluar batasan peribadi. Kita harus mengawal diri dengan tindakan yang lebih berhati-hati, tidak kira situasi samada dalam bentuk ungkapan atau perbuatan.



Ok . Bye-2 . Hope korg suke laa entry untuk arie nie . =)
dissapointed
Written at | back to top

Today i really dissapointed .
U know why ? Because too many people around me blame me or lebih btol nye tuduh sye mcm-2
Nothing to do . Sye boleh snyap je laa nmpk nye . =)
Tabahkan lah hati hambamu ini YA ALLAH :(
Written at Tuesday, 10 April 2012 | back to top

today sedih sangat . apa dah jadi ni . jahat sangat ke aku smpai wat mcm ni ? pagi td dia amik aku kat umah then anta g kerja . okayy that time kat kete kiteorg okayy je . da nak smpai ofis mang muka aku mengantuk gila even tido awal skli punn . tak tahu kenapa pagi td muka aku mang mengantuk sgt , then tiba2 dia tarik muka . apa salah aku ? ya allah tabahkan lah hati aku ni . bahawasanya aku sayang sangat dekat dia . Macam mana lagi aku nak buktikan kat dia yang aku sentiasa sayang dia , rindu dia and ingat kat dia . macam mana lagi bukti yang bie nak ? hmm , sekarang aku hanya mmpu pasrah dengan sgla kputusan dia . maybe ni balasan aku sebab permainkan orang dulu . ya allah tabakanlah hati hambamu ni . bahawasanya hambamu ini da tak larat nak menghadapi ujianmu yang sebesar ini . tunjukklah cinta aku pada dia ya allah . 


gambar ni time aku happy dengan dia . dia banyak bagi aku pengajaran and dia segalanya bagi aku . hmmm sampai sini jelah cerita aku . assalammualaikum
study smart but not hard :)
Written at Saturday, 5 November 2011 | back to top

hyye
 peep and stalker .!!


 Now  i just want to ask wish me luck on my spm okay .
pray of me , and please forgive me .
i know i have many mistakes to all of you .


especially for my lovely mum and dad and my siblings .
iloveyouguys .
actually rasa takot sangat nak exam , but aku still leh lagi buat blog ni , bwk2 la g study putry , you have 9days only .


 this is your future . hm okay la . that's all for today :) i hope you all can give my mistakes .
pray of me guys :) and goodluck for our bacth 2011 SPM .